onsdag den 7. september 2011

En tur på farmen

Just er godt i gang med at arbejde på landbrugsprojektet. I samarbejde med BDM og nogle andre, vil han prøve at starte en landbrugsskole op. Han har flere dage været ud på ”farmen” for at gør klar til at nogle marker kan blive sået. Sammen med en dreng fra ungdomsgruppen og nogle andre er han godt i gang på de 16 hektar der først skal sås på. Da de begyndte på stykket var der mange træer, nu er de alle jævnet med jorden og skal nu ”bare” samles og brændes.
En dag holdte vi fri fra skolen og tog sammen med de 3 piger og 2 nabobørn med ham derud. Vi kørte ved 8 tiden om morgenen og var der ca. halvanden time efter. Det første stykke tid tog vi med ud på marken for at hjælpe med at samle og brænde grene. Jeg vil indrømme at det så lidt håbløst ud, og svært lige at se hvor man skulle begynde, da 16 hektar med fældet træer og buske er ret stort! Vi kom dog alle i gang og jeg synes faktisk det var dejligt at komme ud og lave noget ”rigtig” arbejde! Jeg nyder nogle gange at komme ud og lave noget som man bare kan rive og tage fat i, så jeg nød at arbejde lidt på farmen!
J Solen skinnede højt på himmelen og derfor havde vi selvfølgelig alle solcreme på - faktisk blev jeg for første gang lidt brun! Heldigvis var det ikke så varmt da der var en del vind, så det var dejligt.
Børnene hjalp også til, men nød det vidst ikke helt så meget som jeg. Efter ca. halvanden time var de ved at være ret trætte af det, så derfor gik Mette og jeg tilbage med dem for at gøre klar til at lave snobrød. Just kom lidt senere og vi fandt et sted med lidt vand hvor vi lavede bål og badede.

      Området som engang skal blive til sået marker         
                                                                                                              Mette og Esther hygger ved vandet
Det var rigtig hyggeligt og et dejligt sted vi sad. Just gik ud i marken igen for at arbejde videre, mens vi andre blev og nød det gode sted. Børnene opdagede pludselig haletudser i vandet, og derfor vendte deres tanker om at komme hjem pludseligt til noget helt andet. De fangede næsten en hel koloni, som de tog med hjemJ. Ved 15 tiden vendte vi hjemad. Selvom vi ikke havde arbejdet så meget var vi godt trætte og sorte af støv.
Just har snakket en del om farmen, så derfor var det rigtig fedt at få set stedet og set hvad de laver derude. En god dag, hvor vi fik et lille indblik i hvordan det er at arbejde udenfor i Tanzania.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar