tirsdag den 31. januar 2012

Vi er rigtig fundier!

En fundi er betegnelse for håndværker hernede. Hvis man skal bruge en tømre, murer, maler, elektriker eller en hvem som helt håndværker, skal man have fadt i en fundi. Selvom man ikke lige skulle tro det ved første tanke, så er der mange lokale, som hyrer en fundi til mange ting. Hvis der skal males, så bestiller mange en maler, i stedet for at gøre det selv. Selvfølgelig er der også nogle som selv gør det, og andre som ikke har haft muligheden for at gøre det, men jeg er alligevel blevet ret overrasket.
Mette og jeg lavet forskellig fundi arbejde hernede, og har fået flere kommentarer på det
J. Til vores værelse, synes vi, at vi manglede nogle hylder og lidt forskelligt, og så var der jo ikke andet end at finde hammer og sav frem og gå i gang. Vores to hushjælpere som laver mad og vasker tøj for os, så noget overrasket ud, da vi kom gående med vores hylde. Efter hånden er de vidst blevet lidt ”van” til det, og kalder os ”fundier” når vi går i gang med nye projekterJ.
I den sidste tid, er det væggene der har været projektet for Susanne, Mette og jeg. Køkkenet, forskellige værelser og skole-rummet har fået maler-omgangen.
Skole-rummet er der blevet lavet en del ved. Sammen med Just, min storebror Michael og to drenge, Prosper og Jackson, fra ungdomsgruppen, har vi fået sat loft, nyt gulv og malede vægge i rummet. – det er bare for fedt!
J
Jackson i gang med at hugge det gamle gulv i skole-rummet op. - spørg mig ikke hvorfor han har strikhue på i den varme! :)
I bygningen med skole-rummet ligger der også to rum, som bliver brugt til kontor til bestyrelsen fra kirken. I dagene hvor Mette og jeg malede i skole-rummet, stod præsten og de andre bestyrelses medlem flere gange nysgerrigt og kiggede på vores arbejde. De spurgte om forskellig ting, bla. om vi havde prøvet det før, og var især noget spørgende og imponeret over malerrullen. På et tidspunkt havde de stået i et godt stykke tid og kigget på arbejdet, og vi spurgte så om de havde lyst til at prøve malerrullen. Det ville den ene, Peter, gerne, så det fik han lov til. Det var ret sjovt at se en voksen mand male for første gang i sit liv, og jeg var lidt spændt på, om han fik sprøjtet sit tøj godt og grundigt til, men det gik nu meget godt.
J
Sådan kan man bliver overrasket over forskellige ting hernede, ting som man tænker, er hverdags ting, har andre måske en helt anden tanke gang om.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar