torsdag den 10. november 2011

Bibelvers og dyr på baptist hospital

De sidste par uger har Mette og jeg brugt en del eftermiddage ude på et baptist hospital, for at hjælpe med at male. Der er et amerikansk missionær par, hvor manden arbejder som læge på hospitalet. For et stykke tid siden kom konen og spurgte om vi ville hjælp med at male nogle bibelvers og dyre billeder på nogle vægge derude.
Det er vildt fedt! Parret har før boet i Uganda, hvor deres datter tegnede og derefter malede nogle billeder på et hospital der. Det er nogle samme billeder vi bruger. Vi satte en projekter op med billederne på computeren, hvor vi så tegnede det af på væggen, med en blyant. Det tager tid, men det er fedt at se hvor meget farver gør i sådan et hvidt rum! Ind til videre er væggene blevet pyntet med en elefanter, fugle, får, geder, høns, en giraf og en ko. Snart begynder vi også at male alfabetet på en væg.
J
                                                      Mette er ved at male de sidste detaljer på væggen med elefanterne
Dyrene maler vi i et rum til børn. Det er forskelligt fra dag til dag hvor mange børn der ligger derinde. Det har været fra 1 barn til 7 børn. Børnene er jo syge, så derfor kommer der sygeplejersker og giver dem medicin og andet. Det er ikke altid lige rart for børnene, så derfor skriger de! Det er lidt specielt at stå der og male, mens et barn skriger et virkelig inderligt skrig i baggrunden.
Mens vi står og maler, kommer der tit mange og kigger. Siger et eller andet til os, eller siger dyrenes lyde. I sær mødrene i rummet for børn er meget interesseret i dyrene. Mange snakker til os, og én dame har flere gange spurgt om vi ikke vil lærer hende hvordan man maler som vi gør.
J
Som børnenes skrig, så oplever vi også lidt af hvad der foregår på hospitalet, mens vi står og maler. Den første dag vi malede, stod jeg i et herrer rum og malede et bibelvers. Pludselig kom en seng ind med en mand i, og omkring 6 mænd rundt om den. Manden i sengen skreg og råbet højt mens mændene omkring holdte ham. Det var igen en ret speciel oplevelse at hører en mand råbe sådan op efter sin mor. Efter et stykke tid, blev der stille og manden havde vidst fået noget bedøvende. Senere fik jeg at vide at manden havde fået malaria som var gået til hjernen, og det kan man blive ret skør af, så det var derfor han råbte sådan op.  
Vi er næsten færdige med én væk i rummet for børn, men der er stadig til mange timer endnu, så det kommer mange eftermiddage til at gå med det næste stykke tid. Allerede nu kan vi mærke at det skaber glæde, ved bl.a. at folk kommer hen og kigger. Flere gange har vi også oplevet nogle af mødrene sidde med deres syge børn, og siger dyrenes navne og lyde. Det er fedt at komme i kontakt og glæde nogle på den måde!
Én af mamaerne med sit syge barn. En rigtig flink dame, som snakkede meget til os - selvom vi ikke forstod meget! :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar